Notice: Undefined variable: default_before_title in /www/doc/www.itc-services.cz/www/sys/includes/knihovny/class.stranky.php on line 525
Blog
Pobočka Chodov- ul. Tererova dnes 19.4. otevřena do 12 hodin. Pobočka Modřany- ul. Platónova otevřena dle standardní otevírací doby. Děkujeme za pochopení.
blog

Jak ochránit počítač či notebook před prachem?

zpět

07.05.2018 10:45

Většina z nás si uvědomuje, že prach škodí jejich počítači či notebooku, ale jak ho správně ochránit, to už poučeni nejsme. Po zkušenostech ze servisních zásahů, kterých realizujeme desítky denně, bychom Vás rádi upozornili na nejčastější chyby a omyly, jichž se majitelé výpočetní techniky v dobré víře ochránit počítač před prachem dopouštějí.

 

Počítač nevysávejte běžným vysavačem

Je sice pravdou, že prach životnosti, provozu ani výkonu Vašeho počítače neprospívá, ale při použití vysavače může dojít k poškození statickou elektřinou (statickým nábojem) a nenávratnému poškození např. základní desky Vašeho počítače či notebooku.

 

Počítač nečistěte ani vlhkým hadrem

Vlhkost, která se z něj může snadno uvolnit, má neblahý vliv na fungování Vašeho počítače. Také nemůžeme doporučit použití vlhkého hadříku na očištění zobrazovací plochy monitoru – kapky vody či čistících prostředků mohou stéci až pod spodní rámeček monitoru, kde je umístěna elektronika, a zobrazovací panel poškodit. A možná Vás překvapí, že to platí také pro klávesnici…

 

Jak tedy můžete svému počítači pomoci?

1. V první řadě nemějte počítač umístěný na zemi, kde se nejvíce práší.

2. Okolí počítače, zejména pracovní stůl, pravidelně otírejte suchou prachovkou.

3. Každé 2 roky dopřejte svému počítači odborné vyčištění.

 

Naše společnost Vám nyní v jarní „úklidové“ akci Váš počítač nebo notebook vyčistí.

Navíc za skvělou cenu 499 Kč vč. DPH.
Tato akce platí do 30.5.2018.

 

 

Naši technici využívají speciálního vybavení, vč. profesionálních čistících přípravků a antistatických pomůcek pro bezproblémové vyčištění jakékoliv techniky.

Jedná se o investici, která se Vám v budoucnu mnohonásobně vrátí, neboť je prokázáno, že pravidelné odborné čištění zařízení prodlužuje jeho životnost klidně i o několik let!

 

V případě zájmu o vyčištění počítače nebo notebooku k nám navíc nemusíte chodit.

 

Využijte svoz zařízení zdarma z celé ČR!

Objednat svoz notebooku nebo počítače

 

I takto může vypadat větrák grafické karty: